Każdy zakład piekarniczy, cukierniczy lub inne zakłady przetwórstwa żywności albo astronomiczne wymagają dobrego mieszania składników, które później tworzą gotowy produkt. Ręczne mieszanie nigdy nie jest odpowiednio dokładne, dlatego też niezbędnym elementem wyposażenia każdego zakładu będzie ubijaczka planetarna. Poznaj jej najważniejsze cechy.
Wysoka jakość wykonania i niezawodność
Najwyższej jakości ubijaczki planetarne, dostępne pod adresem https://ibis.net.pl/product/ubijaczki-planetarne/, cechują się prawdziwą niezawodnością. Są urządzeniami wykonanymi ze stali nierdzewnej, odpornej na działanie różnorodnych substancji, a także odpornej na uszkodzenia mechaniczne. Dzięki temu niezależnie od tego, jak często i jak długo są eksploatowane, zawsze działają tak samo dobrze.
Najlepszy sposób na ubijanie i mieszanie
Ubijaczki planetarne są wykorzystywane przede wszystkim do efektywnego mieszania poszczególnych składników, w celu przygotowania ciasta lub innego rodzaju masy. Ich zaletą jest bardzo wysoka wydajność i dokładność mieszania składników, co pozwala na uzyskanie idealnie gładkiej masy.
Płynna regulacja pracy
Kolejną zaletą ubijaczek planetarnych jest możliwość płynnej regulacji pracy oraz szybkości obrotów na minutę. Jest to możliwe dzięki zastosowaniu falownika, który pozwala idealnie dopasować pracę urządzenia do rodzaju czy ilości składników, które trafiają do kotła.
Bezpieczeństwo pracy
Ostatnia, ale za to bardzo ważna zaleta ubijaczki planetarne to absolutne bezpieczeństwo pracy. Zapewnia je stabilny kocioł, który dobrze przylega do podstawy urządzenia i jest wyposażony w łatwe do obsługi, ale mocne zapięcie.