Zużyte oleje gastronomiczne

 

Jeśli posiadają Państwo restaurację lub inny komercyjny lokal gastronomiczny, istnieje prawdopodobieństwo, że każdego tygodnia generują Państwo znaczne ilości zużytego oleju kuchennego. Co można zrobić z tym produktem? Mimo że może się to wydawać najłatwiejszą opcją, może to prowadzić do poważnych problemów.

Zestalenie się oleju kuchennego w przewodach kanalizacyjnych może powodować zatory, które blokują przepływ ścieków. W wielu miastach wylewanie zużytego oleju kuchennego do kanalizacji jest również nielegalne.

Co należy zrobić ze zużytym olejem kuchennym? Co można zrobić z posiadanym zużytym olejem kuchennym? Najlepszym rozwiązaniem jest jego recykling. Recykling zużytego oleju kuchennego jest doskonałą opcją. Biodiesel jest nietoksyczny, biodegradowalny i wytwarza mniejszą ilość emisji niż tradycyjny olej napędowy.

{Wylewanie zużytego oleju kuchennego do kanalizacji może wydawać się łatwym sposobem pozbycia się go, ale w rzeczywistości może powodować poważne problemy.|Może wydawać się łatwym pozbycie się zużytego oleju kuchennego poprzez spłukanie go w toalecie, ale może to prowadzić do poważnych problemów zdrowotnych. Zamiast tego należy poddać recyklingowi zużyty olej kuchenny.

 

Sprawdź: Zielone restauracje